بازاریابی تجارت موبایلی
بازاریابی تجارت موبایلی
رسانه ها و کانال های موبایلی میتوانند میزان ارتباط و تعامل مصرف کنندگان با برند را براساس انتخاب آنها ایجاد نمایند. تا اواسط سال 2014 میلادی، بیش از نیمی از خریداران آنلاین آمریکایی حداقل یک خرید را از طریق موبایل انجام میدادند و تجارت موبایلی بیش از 11 درصد از کل تجارت های الکترونیکی را به خود اختصاص داده بود. در آن زمان انتظار بر این بود که تبلت ها جای گوشی های هوشمند را برای خرید موبایلی بگیرند و این چنین نیز شد. امروزه، بیش از 75 درصد از خرده فروشی موبایلی را تبلت به خود اختصاص داده است. برای فهم جایگاه بازاریابی تجارت موبایلی در دیجیتال مارکتینگ با شرکت تبلیغاتی فانوس همراه باشید.
تا چندین سال پیش، در برخی قسمت های جهان، تجارت موبایلی به خوبی پا گرفته بود. مصرف کنندگان آسیایی از گوشی های همراه خود به عنوان رایانه های اصلی استفاده کرده و از زیرساخت های موبایلی توسعه یافته بهره مند میشدند. در کشور آمریکا، بازاریابی موبایلی غالب تر شده و تمامی اشکال بازاریابی را تحت تاثير قرار داده بود. شرکت ها در تلاش بودند تا با اضافه نمودن فناوری های وب به فروشگاه ها، به ویژه از طریق نرم افزارهای موبایل، به مشتریان خود اجازه دهند تا کنترل بیشتری بر تجربه خرید خود داشته باشند و همانطور که مشاهده میکنید در سال 2022 نیز این چنین بوده و در حال پیشرفت نیز هست.
در زمانی که تجارت موبایلی رواج داشت و امروز نیز نقش آن محفوظ است، از دو روش زیر این تجارت ترویج مییافت که شرکت فانوس برایتان نوشته:
تبلیغات، ترویج ها و تجارت موبایلی: بازاریاب های تجارت موبایلی برای محقق نمودن نقش دستی تبلیغات در زمینه ایجاد آگاهی و متقاعدسازی مصرف کنندگان، با توجه به کوچک بودن صفحه نمایش موبایل ها و توجه زودگذز معطوف شده از سوی کاربران آن ها به تبلیغات، کار چالش برانگیزی را پیش رو دارند. از طرف دیگر، مصرف کنندگان وقتی آنلاین میشوند، به شدت با تلفن های همراه خود درگیر شده و توجه فراوانی را به آن معطوف مینمایند. با این وجود، تعدادی از شرکت های تجارت موبایلی در حال حذف تبلیغات هستند تا مصرف کنندگان بتوانند خریدهای خود را با کمترین تعداد کلیک ممکن انجام دهند. ترویج ها داستان متفاوتی دارند. مصرف کنندگان اغلب از گوشی های هوشمند خود برای پیدا کردن معامله بنا با سرمایه گذاری روی آنها استفاده میکنند. براساس تحقیقات انجام شده، ترویج های موبایلی میتوانند باعث شوند مصرف کنندگان مسافت های طولانی تری را درون یک فروشگاه طی نموده و خریدهای برنامه ریزی نشده بیشتری را انجام دهند.
تعیین محدوده جغرافیایی، حریم خصوصی و تجارت موبایلی: ایده تعیین محدوده جغرافیایی برای هدف قرار دادن مشتریان با ترویج موبایلی در مواردی است که درون فضای جغرافیایی تعریف شده (به طور نوعی نزدیک فروشگاه یا درون آن) قرار دارند. خدمات مبتنی بر مکان تنها نیاز به یک نرم افزار و مختصات جی پی اس دارد، اما مصرف کنندگان باید آن را انتخاب نمایند. به طور مثال، شرکت کیلز (خرده فروش محصولات آرایشی) از تعیین محدوده جغرافیایی پیرامون فروشگاه ها و کیوسک های مستقل درون سایر فروشگاه ها استفاده کرده و تست رایگان محصولات خود به مشتریان را پیشنهاد میدادند. برای آن که تبلیغات از سوی مشتریان آزاردهنده تلقی نشود، شرکت ماهانه فقط سه پیام کوتاه برای مشتریان ارسال میکرد.
این حقیقت که شرکت ها میتوانند با استفاده از فناوری جی پی اس، موقعیت مشتریان با کارکنان را تعیین نمایند، مسائل مربوط به حریم خصوصی را مطرح مینماید. بسیاری از مصرف کنندگان از تحمل کردن کوکی ها، پروفایل ها و سایر ابزارهای آنلاینی که اطلاعات مربوط به رفتارهای خرید آنها را در اختیار شرکت های تجارت الکترونیکی قرار میدهد خوشحال هستند؛ اما نگران این موضوع هستند که شاید ردگیری هایی در فروشگاه انجام شود. زمانی که نورداستروم به خریداران خود اطلاع داد که در حال تست کردن فناوری جدید برای دنبال کردن سیگنال های وای فای از گوشی های هوشمند مشتریان است، برخی مصرف کنندگان اعتراض نموده و همین مساله باعث شد تا نورداستروم این آزمایش را کنار بگذارد.