برندسازی چگونه کار میکند؟
برندسازی چگونه کار میکند؟
انجمن بازاریابی آمریکا، برند را به صورت «اسم، عبارت، نشانه، نماد با طراحی با ترکیبی از آنها با هدف شناسایی کالاها یا خدمات مربوط به یک فروشنده یا گروهی از فروشندگان و برای تفکیک آنها از رقبا» تعریف مینماید. بنابراین، برند محصول یا خدمتی است که ابعادش آن را به نوعی از سایر پیشنهادات طراحی شده برای برآورده نمودن نیاز مشابه، متفاوت میسازد. این تفاوت ها میتوانند به صورت کارکردی، منطقی با ملموس (مرتبط با عملکرد محصول برند) باشند. همچنین ممکن است تفاوت ها به صورت نمادین، احساسی با ناملموس (مرتبط با آنچه که برند در مفهوم انتزاعی تر ارائه مینماید) باشند.
در این مقاله از شرکت تبلیغاتی فانوس با عنوان برندسازی چگونه کار میکند؟ همراه شما هستیم.
نقش برندها
برند، سازنده محصول را مشخص نموده و به مصرف کنندگان اجازه میدهد تا مسئولیت عملکرد آن محصول را به سازنده با توزیع کننده آن اختصاص دهند. مصرف کنندگان همچنین محصول یکسان را بسته به چگونه برندسازی آن، به صورت متفاوت مورد ارزیابی قرار میدهند. مصرف کنندگان اطلاعات مربوط به برندها را از طریق تجربیات گذشته همراه با محصول و بازاریابی آن کسب نموده و پی میبرند کدام برندها نیازهای آنها را برآورده نموده و کدام یک قادر به انجام این کار نیستند. با افزایش سرعت و پیچیدگی در زندگی مصرف کنندگان، توانایی برند برای ساده سازی تصمیم گیری و کاهش ریسک بسیار ارزشمند شده است. برندها همچنین میتوانند مفهوم شخصی برای مصرف کنندگان پیدا کرده و به بخش مهمی از هویت آنها تبدیل شوند. برای برخی مصرف کنندگان، برندها حتی میتوانند ویژگی های شبه انسانی داشته باشند.
برندها همچنین کارکردهای ارزشمندی برای شرکت ها دارند. اولا، برندها با کمک به سازماندهی موجودی و حسابداری سوابق، کنترل محصولات را ساده تر میکنند. علاوه بر این، برند به شرکت اجازه میدهد تا از ویژگی های منحصر به فرد محصول به صورت قانونی محافظت نماید. نام برند را می توان از طریق علائم تجاری ثبت شده مورد محافظت قرارداد، فرآیندهای تولید را میتوان با استفاده از ثبت اختراع ها و بسته بندی را از طريق حق تكثير (کپی رایت و طرح های اختصاصی محافظت نمود. این حقوق مالکیت معنوی این اطمینان را ایجاد میکنند که شرکت میتواند سرمایه گذاری در برند را به صورت ایمن انجام داده و به مزایای مربوط به آن دست یابد. در حقیقت، برندها تکه های فوق العاده ارزشمندی از مالکیت قانونی است که میتواند رفتار مصرف کننده را تحت تاثیر قرار داده، خرید و فروش شده و منجر به درآمدهای پایدار در آینده شود.
وفاداری برند، قابلیت پیش بینی و امنیت تقاضا برای شرکت را فراهم نموده و موانعی برای ورود به بازار ایجاد میکند که باعث میشود سایر شرکت ها به راحتی توانایی ورود به بازار را نداشته باشند. وفاداری را همچنین میتوان به صورت تمایل مشتری برای هزینه کردن قیمت بالاتر (اغلب تا ۲۰ تا ۲۵ درصد بیشتر از برندهای رقیب) تفسیر نمود. گرچه رقبا میتوانند فرآیندهای تولید و طراحی های محصول را نسخه برداری نمایند، اما نمیتوانند به راحتی تاثیرات پایدار باقیمانده در ذهن های مشتریان را که حاصل سال ها تجربه و فعالیت بازاریابی است تغییر دهند. بنابراین، برندسازی میتواند راهکار بسیار قدرتمندی برای تضمین مزیت رقابتی باشد.
دامنه برندسازی
برندسازی فرآیند منتسب کردن محصولات و خدمات به قدرت یک برند میباشد. برندسازی یعنی ایجاد تفاوت ها بین محصولات بازاریاب ها باید این اطلاعات را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند محصول «کیست» (برای انجام این کار باید به آن نام و اجزای دیگر برند را بدهند تا شناسایی شود) و همچنین کاربرد محصول چیست و چرا مصرف کنندگان باید به آن اهمیت بدهند. برندسازی ساختارهای ذهنی را ایجاد مینماید که به مصرف کنندگان کمک میکند تا دانش خود در مورد پیشنهادات سازماندهی نمایند؛ به گونه ای که تصمیم گیری آنها را شفاف نموده و همچنین، موجب ارزش آفرینی برای شرکت شود. برای موفقیت آمیز بودن استراتژی های برندسازی و ایجاد ارزش برای برند، مصرف کنندگان باید مجاب شوند که تفاوت های معناداری بیان برندها در دسته بندی وجود دارد. برندهای موفق در چیزی که به فروش میرسانند و همچنین شخصیتی که دارا میباشند، اصيل، واقعی و معتبر به نظر میرسد. امکان برندسازی برای کالاهای فیزیکی (خودروی فورد)، خدمات (خطوط هوایی سنگاپور)، فروشگاه ها (کالاهای ورزشی دیک)، افراد (آنجلینا جولی بازیگر)، مکان ها (کشور ایسلند)، سازمان ها (انجمن خودرویی آمریکا) یا ایده ها (تجارت آزاد) وجود دارد.