اهمیت پوش نوتیفیکیشن
پوش نوتیفیکیشن Push Notification یکی از روشهای بسیار کارآمد در بازاریابی آنلاین هست که استفاده از آن در دیجیتال مارکتینگ رشد چشمگیری کرده است. این روش نوین برای کسب و کارهای آنلاین بسیار کارآمد شناخته میشود. اگر شما در حیطه کاری خود دارای وب سایت یا اپلیکیشن موبایل هستید، پس لازم است بدانید که پوش نوتیفیکیشن به چه چیزی اطلاق میشود. پوش نوتیفیکیشن پیامی شبیه به پیام کوتاه (SMS) میباشد؛ با این تفاوت که قابلیت ارسال در بسیاری از ابزارها از قبیل مرورگر وب، اپلیکیشن یا سیستم عامل دارد و نیازی به داشتن اطلاعات تماس مشتری برای ارسال پیام نیست و کاربر با اختیار خود و با عضویت در سرویس پوش نوتیفیکیشن شما، پیامهای ارسالی شما را دریافت خواهد کرد.
قطعاً بعضی از شما می دانید که پوش نوتیفیکیشن وب چیست و چگونه کار می کند، اما آیا تابحال به استفاده کاربردی از این قابلیت به نفع سایت خود فکر کرده اید؟ با شرکت تبلیغاتی فانوس همراه باشید.
پوش نوتیفیکیشن ها یکی از بهترین ابزارهای بازاریابی موجود برای هر برند دارای اپلیکیشن موبایل میباشد چون به شما کمک میکند با کاربران خود در ارتباط باشید. فقط حواستان باشد که از این استراتژی با دقت بهره مند شوید!
اگر شما در استفاده از این متد زیاده روی کنید، احتمال این که کاربران شما نوتیفیکیشن های شما را به اصطلاح میوت و یا همان قطع کنند، بالا است و قطعاً این چیزی نیست که شما به دنبال آن باشید. برای دسته ای از شما خوانندگان عزیز که نمیدانید این متد چیست و چگونه می توان از آن بهره برد، فانوس اینجاست تا به شما کمک کند و به همین خاطر این مجله در جلوی شماست.
تفاوت میان ” پوش نوتیفیکیشن ” و پیام کوتاه اهمیت پوش نوتیفیکیشن
اگرچه این دو خیلی به هم شبیه هستند، اما آنها با هم یکی نیستند. هر دو این پیام ها مستقیماً و به یک شکل بر روی صفحه گوشی مخاطب ظاهر میشود، اما در واقع تفاوت های زیادی وجود دارد. پیام های کوتاه می توانند کلمات بیشتری داشته داشته باشند و در اصطلاح طویل تر باشند، چرا که مخاطب می تواند آنها را باز کند و تمام متن را بخواند. اما اگر نوتیفیکیشن شما در آن حد بلند باشد که کلمات شما بر روی لاک اسکرین گوشی جا نشود، قطعاً به مسیری که با این متد پیش گرفته اید ضربه خواهد زد.
به همین خاطر است که همیشه به طور میانگین نوتیفیکیشن های کوتاه تر امکان جذب مخاطب بالاتری خواهند داشت.
اگر کمپانی شما از پیام های کوتاه به عنوان یکی از متدهای اصلی بازاریابی خود بهره بگیرد، بهتر است در استراتژی خود تجدید نظر کنید؛ چرا که بسته به برند مخابراتی مورد استفاده مخاطب، این پیام ها ممکن است برای آنها هزینه داشته باشند. به همین خاطر، بسیاری از مردم محتوای فرستاده شده توسط اس ام اس را نوعی اسپم تلقی میکنند. اگرچه امکان دارد که شما به شماره تلفن همراه مشتریان خود دسترسی داشته باشید، فرستادن اس ام اس های بیش از حد غیرقانونی است. مردم این مدل از مسیج ها را از شماره های مختلف به وفور میبینند. قطعاً شما دوست ندارید که از کمپانی شما به عنوان اسپمر یاد شود!
نوتیفیکیشن ها خیلی بهترند، چون مخاطب دقیقاً میداند که این پیام از طرف چه کسانی ارسال شده است. چرا که واضح است که این پیام از برنامه ای برایشان ارسال میشود که خودشان بر روی گوشی شان نصب کرده اند.
شاید بپسندید:
مخاطبین می توانند انتخاب کنند که نوتیفیکیشن ها را ببینند یا خیر
اگر کاربران علاقه ای به گوش دادن به شما نداشته باشند، نوتیفیکیشن های شما را خاموش خواهند کرد. در واقع این نوع از ارتباط برقرار کردن به مشتری کنترل کامل میدهد چیزی که پیام های کوتاه نمیتواند برای آنها فراهم بکند. اگرچه فرستادن نوتیفیکیشن های صحیح میتواند بازدید را بیشتر کند، اما فرستادن نوتیفیکیشن های بیش از حد ممکن است به طور کامل این امر را خنثی کند.
بیش از نیمی از مخاطبین اپلیکیشن های موبایل نوتیفیکیشن ها را آزاردهنده میبینند. اما همه در این فکر نیستند. ۲۶ درصد از کاربران از این شیوه لذت میبرد چرا که دوست دارند در مورد علایق خودشان به روز باشند. حتی ۲۰ درصد دیگر از دوست داران این شیوه، اذعان داشته اند که نوتیفیکیشن ها باعث شده که کارایی آن ها افزایش یابد. اما عموماً می توان گفت که بیشتر استفاده کنندگان از برنامه های موبایل از این شیوه بهره مند میشوند.
پوش نوتیفیکیشن های خود را بر اساس موقعیت کاربران ارسال کنید
از آنجایی که شما قطعاً نمیخواهید پوش نوتیفیکیشن های متعددی برای کاربران ارسال کنین، باید دلیل محکمی برای ارسال آن ها داشته باشید. یکی از استراتژی های مورد علاقه ما استفاده از این شیوه بر اساس موقعیت و لوکیشن میباشد. بیزینس های بزرگ از تکنولوژی جـئوفنسینگ توام با پوش نوتیفیکیشن جهت ترغیب کاربران به خرید محصولاتشان از طریق اپلیکیشن استفاده میکنند، این شیوه به این صورت عمل میکند.
اپلیکیشن خود را به ردیابی محل زندگی کاربران مجهز میکنید، البته با اجازه خودشان. سپس شما میتوانید پوش نوتیفیکیشن های مخصوصی را در زمان های معین توسط جـئوفنسینگ برایشان ارسال بکنید. بگذارید مثالی برایتان بزنیم، فرض کنیم فردی در شیکاگو آمریکا است و در حال رفتن به استادیوم تیم بیسبال شهرشان میباشد.
این فرد این پوش نوتیفیکیشن را از برنامه سیت گیک (SeatGeek) دریافت کرده است. این در واقع یک پوش نوتیفیکیشن موثر است چون با مکان و زمانی که فرد در حال حرکت به سمت آن است مرتبط است. این شخص این برنامه را بر روی گوشی خود نصب کرده است، پس می توان به راحتی نتیجه گرفت که به ورزش و رویدادهای آن علاقه مند هست.
دوره تخصصی E-CRM اهمیت پوش نوتیفیکیشن
آنها پوش نوتیفیکیشنی را دریافت میکنند چون ما از قبل میدانیم که نزدیک به استادیوم زندگی میکنند. مسلماً فرستادن این پیام به شخصی که در فلوریدا است کار عاقلانه ای نخواهد بود چون باید بلیت هواپیما بگیرد تا به شیکاگو برود؛ علاوه بر این، به نظر نمیآید کسی که در فلوریدا زندگی می کند طرفدار تیم بیسبال شهر شیکاگو باشد! این شیوه از پیام فرستادن فوق العاده است چون دقیق و مشخص است، چون این یک بازی معمولی نیست، بازی افتتاحیه است.
برنامه سیت گیک (SeatGeek) حتی بلیت هایی با قیمت پایین تر از جاهای دیگر را نیز در پلتفرم خود شامل کرده است. همین موضوع نیز باعث ایجاد انگیزه در کاربر برای باز کردن برنامه و خرید می شود، چون اگر سرعت عمل کافی نداشته باشند، ممکن است بلیت ها تمام شود و بازی افتتاحیه فصل را از دست بدهند. تمام این دستاوردها توسط استفاده صحیح از سرویس های مبتنی بر محل زندگی است تا کاربران را ردیابی کنند.
پوش نوتیفیکیشن ها تجربه کار با برنامه را برای کاربران ارتقا میدهند
به جای این که نگاهتان به این شیوه فقط به عنوان یک تاکتیک بازاریابی باشد، میتوانید از آن جهت ارتقای رابط کاربری با مشتری استفاده بکنید. به این فکر کنید که چرا مشتریان شما از برنامه تان استفاده میکنند؟ چطور میتوانید با استفاده از این متد میزان رضایت مشتری از کار با برنامه خود را افزایش بدهید؟
برای مثال، بیایید به کمپانی اوبر بیاندیشیم. برنامه آنها موفقیتی بزرگ را نشان میدهد، پس به نظر ما همیشه دنبال کردن راه افرادی که قبل از شما به موفقیت رسیده اند فکر خوبی است. آنها از پوش نوتیفیکیشن ها برای آسان سازی استفاده از برنامه خود برای کاربرانشان استفاده میکنند. قیمت گذاری های اوبر همیشه بر اساس میزان تقاضا و تجهیزات بوده است. مثلاً اگر فردی این برنامه را باز و درخواست یک ماشین کند، اما قیمت های بالایی ببیند، باید صبر کند تا قیمت های پایین تری برایش پیدا کنند.
این استراتژی برای سرویس های دیگری هم کارآمد است، مثل برنامه های تحویل غذا. طراحی و پیاده سازی آن دقیقاً شبیه مثالی است که فانوس برایتان زد، بجز این که نوتیفیکیشن ها اطلاع بدهند که غذا کی به دستتان میرسد. به راه هایی فکر کنید که می توانید از این شیوه در برنامه های خود به خوبی استفاده کرده و رابط کاربری مشتریان خود را ارتقا دهید.
تعامل با مخاطبان، تعداد مشتریان و نگه داری از آنها را ارتقا دهید
در مقایسه با دیگر مدل های بازاریابی، پوش نوتیفیکیشن ها نرخ رشد بسیار بالاتری را دارند.
پوش نوتیفیکیشن های مناسب میتوانند اینگیجمنت را زیاد کنند، مشتریانی که به شدت در حال تعامل با شما هستند به استفاده از برنامه تان ادامه میدهند و برند شما را حمایت خواهند کرد. در نتیجه، شما درامد بیشتری خواهید داشت!
همچنین شما باید کاربرانی که برنامه شما را دارند اما تابحال خریدی نکرده اند را در نظر بگیرید. این کاربران را می توان با ارسال پوش نوتیفیکیشن های باکیفیت تبدیل به مشتری کرد. کدهای معرفت و تخفیف های مخصوص اولین خریدشان میتواند برای به دام انداختن آن ها مناسب باشد. علاوه بر این ها شما میتوانید برنامه دیگری مرتبط با برنامه خود بسازید، با استفاده از پوش نوتیفیکیشن های آن برنامه، برنامه اصلی خود را تبلیغ کنید تا مردم بیشتری برنامه اصلی شما را دانلود بکنند.
شخصی سازی مهم است
نباید به فرستادن یک پیام واحد برای تمامی کسانی که برنامه شما را دارند اکتفا کرد. شما باید مطمـئن باشید که هر نوتیفیکیشن شما با مخاطبانتان ارتباط برقرار میکند. تا الان مثال مربوط به فرد ساکن شیکاگو و خرید بلیتش را برایتان گفتیم، اما به راه های دیگری نیز برای شخصی سازی محتوایتان میتوان فکر کرد.
فرض کنید یکی از مشتریانتان طی یک ماه از شما یک اسنوبورد، عینک ایمنی، کلاه زمستانی، کلاه مخصوص اسنوبورد، دستکش های زمستانی و ژاکت مخصوص اسکی خریداری کرده است. فرستادن نوتیفیکیشنی که حاوی پیامی در مورد تخفیف خوردن تجهیزات اسنوبورد سواری باشد قطعاً نوعی از شخصی سازی بر اساس سابقه خرید آن است.
دستگاه مشتریان را به خاطر بسپارید
وقتی که نوبت به ارسال پوش نوتیفیکیشن می رسد، همه ی دستگاه ها به صورت یکسان ساخته نشده اند. پیش از این دیدیم که کاربران سیستم عامل اندروید پوش نوتیفیکیشن ها را بیشتر از کاربران آی او اس فعال میکنند، حالا با فانوس بیایید ببینیم تفاوت میزان کلیک کردن آنها در هر کدام از این پلتفرم ها چقدر است. علت این اتفاق، این است که همه نوتیفیکیشن ها یکسان نیستند، چون لاک اسکرین و مرکز نوتیفیکیشن ها در این ۲ سیستم عامل تفاوت هستند.
دیجیتال مارکتینگ با پوش نوتیفیکیشن
مصرف کنندگان پوش نوتیفیکیشن آن را بسیار مفید معرفی کردهاند. اگر به دنبال اثبات آن هستید این را بگوییم که طبق یک نظرسنجی توسط Responsys، هفتاد و شش درصد از افراد 18 تا 34 ساله پوش نوتیفیکیشن را بر روی تلفن خود فعال کرده و استفاده میکنند.
همچنین طبق این نظرسنجی معلوم شد که بازاریاب ها متوجه شدند که 50 درصد نرخ بازشدن اعلان ها در پوش نوتیفیکیشن بیشتر از ایمیل مارکتینگ، با نرخ کلیکی حدود دو برابر بیشتر است.
اپل در حال حاضر با استفاده از iOS 13، در پلتفرم خود تعریف های جدیدی را برای نوتیفیکیشن ها ارائه کردهاست. اعلان ها در حال تعاملی شدن هستند و از دید تجاری، شما هم اکنون میتوانید از طریق صفحه اسکرین قفلِ مشتری، توجه وی را جلب خود کرده و به مشتری ثابت تبدیل کنید.
اپل قصد دارد اعلان ها را قوی تر کند و به توسعه دهندگان اپلیکیشن، امکان استفاده از قدرت شان در زمینههای مختلف را بدهد.
مدت نسبتا طولانی است که پیام ها (اعلان) شناخته شده و مورد استفاده هستند، اما بیشتر آنها اهمیت کمی دارند. در اینجا چند نکته برای کمک به درک بهتر پیام ها و استفاده از آنها برای افزایش تعامل و در نتیجه موفقیت نوشته ایم.
آموزش تبلیغات در پوش نوتیفیکیشن
1. کاری کنید مطالب مرتبط و مناسب باشند. با اعلان ها طوری رفتار کنید که انگار آنها را در شبکههای اجتماعی قرار خواهید داد. و همینطور، روی آنها طوری تمرکز کنید که انگار در حال نوشتن پستی برای بلاگ خود هستید. زنجیره مشترک، مرتبط بودن است. موضوع اعلان ها را طوری بسازید که به مشتری مورد نظرتان مربوط باشد.
2. با تجزیه و تحلیل ها همگام شوید. مرتبط بودن محتوا، هنگامی که محتوایی را به بخشهای مشتری خاصی ارسال میکنید، بهبود مییابد. این به بدین معنی است که شما باید مشتریان خود را به خوبی بشناسید تا بدانید آنها چه چیزی را میخواهند بخرند، چه چیزی آنها را علاقهمند خواهد کرد، آنها دنبال چه چیزی هستند، اما نخریدند و …
ردیابی این معیارها از طریق تجزیه و تحلیل ها به شما کمک میکند تا اعلان های مربوطه را برای یک مشتری خاص بسازید.
3. آنها را زیاد از حد بارگزاری نکنید. چون ارتباط زیاد از حد حتی برای طرفداران کسل کننده خواهد شد. محتواها را روزانه ارسال نکنید مگر اینکه یک دلیل خوب برای آن داشته باشید. برای کسب مشتری بیشتر، در فواصل مناسب و در زمان مناسب ارتباط برقرار بکنید.
زمانی را که مشتریان بیشتر با محصول درگیر هستند را پیدا کنید و اعلان های خود را برای رسیدن به اهداف بیشتر با برنامهریزی انجام دهید.
4. متفاوت فکر کنید. همیشه یک پیشنهاد یا معامله را پیشنهاد ندهید. به این فکر کنید که توییتر و فیس بوک چطور با ارسال پوش نوتیفیکیشن بر اساس رویدادها، کاربران را درگیر میکنند. برخی از آنها زیرکانه هستند،جوری که علاقهی کافی را برای بازگرداندن کاربران ایجاد میکنند.
5. به کاربران قدرت کنترل یدید. این یکی برای اجرا سخت است. اجازه دهید مشتریان خودشان تصمیم بگیرند چه اعلان هایی میخواهند دریافت کنند. این ممکن است به شما کمک کند تا اعلان های خود را به صورت دستهای تقسیم کنید تا بتوانید با این تصمیم به مشتریان خود، قدرت کنترل داده و احتمال موفقیت را بیشتر کنید.
البته، هنگام نوشتن متن برای اعلان ها، کلمات خود را به صورت عاقلانه برگزینید تا به دست مشتریان مورد نظر برسد. درست همانطور که پیام های تودهای یا پیام های عمومی هنگام ارسال ایمیل کار نمیکنند، انتظار نداشته باشید که پوش نوتیفیکیشن از طریق پیام های عمومی و غیر شخصی، به شما نتیجه دهند.
تبلیغات و بازاریابی در موبایل با استفاده از پوش نوتیفیکیشن
دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی در موبایل یکی از سریعترین شکل های بازاریابی اینترنتی برای کسب و کارهای کوچک است و این روند به دلیل ویژگی های قدرتمندی که دارد، توقفی در رشد ایجاد نمیکنند.
براساس یک نظرسنجی، کاربران پوش نوتیفیکیشن را به دلایل زیر فعال میکنند:
– 50٪ برای دسترسی به پیشنهادات خاص یا منحصر به فرد
– 44٪ برای پیگیری سفارشات
– 38٪ برای بررسی و مدیریت حسابها
– 36٪ برای دسترسی به مارک های در حال پیشرفت
– 34٪ برای دریافت اعلان ها آنی در مورد فروش و میزان دسترسی
– 31٪ جستجوی موجودی
– 29٪ به روز بودن همراه با محصولات و خدمات
– 28٪ برای دریافت اعلان های مبتنی بر مکان
– 25٪ برای بهبود تجربه وب سایت شان
پوش نوتیفیکیشن های درون برنامه به طرز شگرفی مورد استفاده قرار میگیرند، که 68٪ آنها را برای اپ های شان فعال کردهاند و 76٪ از گروه های سنی جوان (18 تا 34 ساله) از آنها استفاده میکنند. این نظرسنجی نشان داد که 70 درصد از مصرف کنندگان مورد بررسی، میگویند که پوش نوتیفیکیشن درون برنامه برای آنها ارزشمند است، 43 درصد از مصرف کنندگان گفتند که احتمال اینکه از پوش نوتیفیکیشن در دسترس، از طریق یک اپلیکیشن استفاده کنند، بیشتر است.
پوش نوتیفیکیشن یک ابزار دیجیتالی قدرتمند برای تبلیغات اینترنتی شناخته شدهاست. آنها به کاربران پیام های جدید و رویدادهای مهم را میرسانند، حتی زمانی که کاربر فعال نیست. علاوه بر این، آنها به شما اجازه میدهند به طور مستقیم با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید چرا که اعلان ها از طریق پیامک، بنر یا نِشان، منتقل میشوند. یعنی پیام شما نمیتواند در پوشه اسپم قرار بگیرد یا در صندوق ورودی خوانده نشده باشد.
تبلیغات پوش نوتیفیکیشن با محتوای منحصر به فرد برای کسب و کار
بر اساس نظرسنجی، کاربران برنامههای گوشی هوشمند هر هفته از شش تا ده برنامه گوشی هوشمند استفاده میکنند. در مورد آن فکر کنید، اگر کسانی که گوشی های هوشمند دارند، هر کجایی که هستند آنها را همراه خود میبرند. این بدین معناست که با پوش نوتیفیکیشن و استراتژیک هوشمندانه میتوانید کارایی هر کمپین دیجیتالی را با رسیدن به مخاطبان تان در هر زمان و هر کجا افزایش دهید. راهی را پیدا کنید که کسب و کار تان را با کمپین های بازاریابی دیجیتالی که از توانایی پوش نوتیفیکیشن در کنار یک استراتژی ترکیبی از ایمیل، رسانههای اجتماعی و وب سایت، استفاده میکنند، ارتقا دهید. مشتریان فعلی و بالقوه شما ،هرگز دور از دسترس نیستند.